ACTIVITEITEN

Hoewel wij bij Sté Amé een heleboel losse activiteiten hebben waarbij het elk jaar vrij staat om dit zelf te organiseren (denk aan jaarvakanties/weekenden), hebben wij ook bepaalde activiteiten die elk jaar vast staan. Daarnaast hebben we natuurlijk ook lustrumactiviteiten die alleen in ons lustrumjaar plaatsvinden! Op deze pagina krijg je alvast een indruk van wat deze activiteiten inhouden!


De maandagborrel
Waar anders te beginnen dan dé maandagborrel, zeg je maandagavond, dan zeg je Sté Amé. Maar naast de maandagavond is er nog iets dat een speciaal plekje in ons hart heeft, wat helaas van deze foto moet missen, namelijk onze borrelbroek. Bij HOGE uitzondering hadden we deze week een andere dresscode ter ere van onze dies. Gelukkig mocht onze broek de volgende borrel gewoon weer aan.

Qerstdiner
Hoe kun je beter de kerstvakantie ingaan dan met de leukste dispuutsgenoten van Leiden de boel op stelten te zetten? Goedkope wijn en een niet al te goede bodem blijken het perfecte recept voor een iets te vergetelijke avond. Rode neuzen krijgen wij van al die wijn ….

Relaxweekend
Aangezien ontspanning net zo belangrijk is als inspanning, gaan wij elk jaar met het dispuut op Relaxweekend. Tijdens dit weekend doe je lekker waar je zin in hebt. Van uitgaan tot wandelen en van shoppen tot spelletjes spelen, na dit weekend kun je er in ieder geval weer tegen aan!

?-Diner
Tijdens het altijd legendarische ?-diner gaan we met het dispuut, verkleed in thema, lekker uit eten. En het leuke is, iedereen neemt een date mee!! Tijdens het eten wordt er gespeecht, gezongen en gedronken om vervolgens nog tot in de late uurtjes te gaan dansen.

Quintersport
Wat is groen en gaat van een berg?? Een Skiemie! Elk jaar gaat er een groepje Steamies mee op de wintersport reis die wordt georganiseerd door Quintus. Op de berg en op de après-ski, de Skiemies zijn er bij.

Diesdiner
Elk jaar op 20 mei vieren wij dat ons dispuut weer een jaartje ouder is geworden. Dit doen wij met een heerlijk diner in onze borrelbroeken. Doordat hier zowel actieve leden als reünisten bij aanwezig zijn vullen wij vaak het hele restaurant groen-wit!

Subweek
Dé week om aan heel Quintus onze talenten (of het gebrek daaraan…) te laten zien. Elke sport komt in deze week aan bod. Dat we fanatiek zijn is zeker, dat we plezier maken is nog belangrijker. Met ons motto ‘Bedankt voor het spelen’ komen wij de dagen lachend door, en sprokkelen wij onze punten binnen. Worden we volgend jaar weer 4e???

Sjaarzenuitje
Elk jaar organiseert het jongste jaar een uitje voor het hele dispuut. De invulling van dit uitje mogen de Sjaarzen helemaal zelf weten, waardoor het elk jaar iets anders is! Vorig jaar kregen we een cursus paaldansen en dit jaar is er een heuse cocktailtocht door Leiden georganiseerd.

Lustrumreis
Eens in de vijf jaar vieren wij als dispuut ons Lustrum en hierbij kan de lustrumreis natuurlijk niet ontbreken! De vorige lustrumreis ging naar Brazilië, en in de zomer van 2021 mogen we weer op pad.

Lustrumgala
Één van de hoogtepunten van ons lustrumjaar is het lustrumgala. Zowel actieve leden als reünisten trekken voor deze gelegenheid hun mooiste jurk aan om er samen met alle dates een onvergetelijke avond en nacht van te maken. Bij het ontbijt de volgende ochtend wordt er heerlijk na gepraat over de avond voordat de bus weer terug naar Leiden vertrekt.

Midlustrumreis
Of we zin hebben om weer 5 jaar te wachten voor een volgende dispuutsreis? Niet echt nee. Goede reden voor een midlustrumreis in Europa. In 2018 zijn wij met 20 Steamies op boevenpad geweest in Slovenië en Kroatie. Een kerstdiner in de zon, kolken in het zwembad en ontelbare potjes toepen, in 2023 gaan we weer!

Familiedag
Op deze dag kan je Sté Amé aan je familie laten zien! Elk jaar is iemand anders aan de beurt. Afgelopen jaar was het broer/zus-dag en twee jaar terug gingen we met alle vaders op pad. Deze foto is ook op vader-dochter dag gemaakt. Drie keer raden wat de activiteit die dag was….


Naast onze vaste activiteiten zit Sté Amé niet stil! Zo zijn er altijd wel Steamies te vinden op activiteiten vanuit Quintus en gaan Steamies ook graag met hun jaar op pad.

Quintusgala

Jaarvakantie jaar ’16

Boekenbal

Quintus Lustrum