ACTIVITEITEN

Hoewel wij bij Sté Amé een heleboel losse activiteiten hebben waarbij het elk jaar vrij staat om dit zelf te organiseren (denk aan jaarvakanties/weekenden), hebben wij ook bepaalde activiteiten die elk jaar vast staan. Daarnaast hebben we natuurlijk ook lustrumactiviteiten die alleen in ons lustrumjaar plaatsvinden. Op deze pagina krijg je alvast een indruk van wat deze activiteiten inhouden!


De maandagborrel
Waar anders te beginnen dan dé maandagborrel: zeg je maandagavond, dan zeg je Sté Amé! Naast de maandagavond is er nog iets dat een speciaal plekje in ons hart heeft, namelijk onze beroemde borrelbroeken die elke maandag een stukje minder wit worden…

Qerstdiner
Hoe kun je beter de kerstvakantie ingaan dan met de leukste dispuutsgenoten van Leiden de boel op stelten te zetten? Goedkope wijn en een niet al te goede bodem blijken het perfecte recept voor een iets te vergetelijke avond. Rode neuzen krijgen wij van al die wijn ….

Relaxweekend
Aangezien ontspanning net zo belangrijk is als inspanning, gaan wij elk jaar met het dispuut op Relaxweekend. Tijdens dit weekend doe je lekker waar je zin in hebt. Van uitgaan tot wandelen en van shoppen tot spelletjes spelen, na dit weekend vol quality time met het dispuut, kun je er in ieder geval weer tegen aan!

?-Diner
Tijdens het altijd legendarische ?-diner gaan we met het dispuut, verkleed in thema, lekker uit eten. En het leuke is, iedereen neemt een date mee!! Tijdens het eten wordt er gespeeched, gezongen en gedronken om vervolgens nog tot in de late uurtjes te gaan dansen.

Quintersport
Wat is groen en gaat van een berg?? Een Skiemie! Elk jaar gaat er een groepje Steamies mee op de wintersport reis die wordt georganiseerd door Quintus. Op de berg en op de après-ski, de Skiemies zijn er bij.

Diesdiner
Elk jaar op 20 mei vieren wij dat ons dispuut weer een jaartje ouder is geworden. Dit doen wij met een heerlijk diner in onze borrelbroeken. Doordat hier zowel actieve leden als reünisten bij aanwezig zijn vullen wij vaak het hele restaurant groen-wit!

Subweek
Dé week om aan heel Quintus onze talenten (of het gebrek daaraan…) te laten zien. Dat we fanatiek zijn is zeker, dat we plezier maken is nog belangrijker. Met ons motto ‘Bedankt voor het spelen’ komen wij de dagen lachend door, en sprokkelen wij onze punten binnen. Afgelopen jaar hebben we de 5e plek weten binnen te slepen!

themaborrel
Door het jaar heen organiseren we themaborrels waar we de avond linken aan een thema! Vaak doen we dit met andere disputen en maken we van een gewone borrel een enorm feest! Thema’s als ‘Amé Sté’, ‘Waar kan jij niet zonder?’ en ‘Sté Amemes’ zorgen voor avonden vol goede outfits, keten en gezelligheid!

Lustrumreis
Eens in de vijf jaar vieren wij als dispuut ons Lustrum en hierbij kan de lustrumreis natuurlijk niet ontbreken! Afgelopen zomer zijn we met 40 steamies afgereisd naar Guatemala voor ons 7e lustrum. We hebben veel gezien: meren omringd door vulkanen, Maya tempels, krokodillen…

Lustrumgala
Eén van de hoogtepunten van ons lustrumjaar is het lustrumgala. Zowel actieve leden als reünisten trekken voor deze gelegenheid hun mooiste jurk aan om er samen met alle dates een onvergetelijke avond en nacht van te maken!

Midlustrumreis
Of we zin hebben om weer 5 jaar te wachten voor een volgende dispuutsreis? Niet echt nee. Goede reden voor een midlustrumreis in Europa. In 2018 zijn wij met 20 Steamies op boevenpad geweest in Slovenië en Kroatie. Een kerstdiner in de zon, kolken in het zwembad en ontelbare potjes toepen, aankomend jaar gaan we weer naar een nog onbekende bestemming!

PaDo/ MaDo/ broer&zus/ vvv’tjes dag
Op deze dag kan je Sté Amé aan je familie of vrienden laten zien! Elk jaar is er iemand anders aan de beurt: je vader, je moeder, je broers & zussen en je vriend(inn)en. Zo kunnen zij allemaal een inkijkje krijgen in het studentenleven. Deze foto is van de broer-zusdag, waar we een escape room door de stad hebben gedaan en heerlijk hebben gebarbecued.

Reünistenuitje
Elk jaar organiseert het reünistenbestuurtje een uitje voor reünisten en actieve leden. Op deze manier leer je oudere steamies kennen of zie je steamies terug die je ooit wel eens op een borrel hebt gezien. Dit jaar hebben we Expeditie Robinson spellen gedaan op het strand!

Manifestaties
Een van de leuke dingen aan Quintus is dat disputen elk jaar manifestaties organiseren voor iedereen! Afgelopen jaar zetten we de tweede editie van BuitenBoord neer samen met Chloé. Een mega gezellige bootjesdag met muziek en poepel! Kom jij ook een keertje langs op de leukste VriMiBoot van Leiden?


Naast onze vaste activiteiten zit Sté Amé niet stil! Zo zijn er altijd wel Steamies te vinden op activiteiten vanuit Quintus en gaan Steamies ook graag met hun jaar op pad.

Quintusgala

Jaarvakantie jaar ’16

Crisis

Quintus Lustrum